Piekarnia Białogon to zakład w którym z pasją i zaangażowaniem wypiekamy zdrowe i  smaczne
 pieczywo od 1991 roku, a więc już prawie ćwierć wieku... Naszą chlubą jest bogata i zróżnicowana oferta wyrobów piekarniczych i cukierniczych.

Dzięki nieustannemu wsłuchiwaniu się w oczekiwania smakowe i jakościowe Klientów, nasze wypieki cieszą się coraz większym uznaniem, goszcząc na stołach tysięcy konsumentów. Cel który przyświeca  firmie to spełnienie oczekiwań klientów zarówno pod względem jakości naszych wyrobów jak i  ich walorów smakowych . Zakład dysponuje wysoko wykwalifikowana kadrą pracowniczą która legitymuje się dyplomami mistrzowskimi zarówno w branży cukierniczej jak i piekarniczej . Produkując nasze wyroby łączymy tradycyjne metody  prowadzenia ciast na zakwasach z nowoczesnymi technologiami wypiekowymi. Posiadamy bardzo nowoczesny park maszynowy, w którym zastosowane są najnowsze technologie zapewniające niepowtarzalny smak naszych wyrobów. Nasze wyroby  zostały zauważone zarówno przez  fachowców w branży jak i  konsumentów co przełożyło się na szereg nagród i wyróżnień.
Nasz film


Celem projektu jest wprowadzenie na rynek produktu innowacyjnego w skali świata w postaci nowego pieczywa pszenno-żytniego o zwiększonej aktywności odżywczej i biologicznej z funkcją neutralizacji wolnych rodników chleba pełnoziarnistego mieszanego z mąki razowej żytniej (typ 2000) miałkiej lub razówki grubej, pszennej razowej (typ 2000), (alternatywnie mąki Grahama typ 1850), z dodatkami kwercetyny oraz ciągu technologicznego do produkcji tego pieczywa. Cel zostanie zrealizowany poprzez zainstalowanie ciągu technologicznego, składającego się z:
1. Pieca cyklotermicznego,
2. Aparatu załadowczego z osprzętem oraz stołami,
3. Centralnego komputera.
Projekt wykazuje zgodności zarówno z celami szczegółowymi osi priorytetowej konkurencyjna gospodarka, jak i działaniem 2.5 Wsparcie inwestycyjne sektora MŚP RPOWŚ na lata 2014 - 2020 tj. Zwiększone zastosowanie innowacji w przedsiębiorstwach sektora MŚP, poprzez wprowadzenie innowacyjnego produktu na rynek. Projekt wpisuje się w inteligentną specjalizację Województwa Świętokrzyskiego - NOWOCZESNE ROLNICTWO I PRZETWÓRSTWO SPOŻYWCZE. W ramach przetwórstwa spożywczego dotyczy on zwiększenie wartości odżywczej i dietetycznej środków spożywczych, poprawę ich przyswajalności, a także cech sensorycznych. W ramach projektu utworzone zostanie 6 nowych miejsc pracy, wprowadzone zostaną innowacje produktowe i procesowe.

Wartość ogółem 920 374,56

Wydatki kwalifikowalne 748 272,00

Wnioskowane dofinansowanie 598 617,60

Wkład UE 598 617,60

Wkład własny 321 756,96

 

 
 

strona główna | firma | wydarzenia | oferta | punkty sprzedaży | kontakt